I want weekend!

Op de maandagochtend als ik net op kantoor zit, kijk ik eigenlijk altijd alweer uit naar het weekend. Het weekend zijn de dagen waarin ik me even lekker kan laten gaan. Het gaat voor mij dan altijd om maar drie dingen; bijkletsen, losgaan en ontspannen. Omdat dit mijn prioriteit is in het weekend, heb ik dan ook een paar dingen die ik het liefste doe. In deze blog zal ik jullie hier meer over vertellen. Zodat jullie deze kunnen uitproberen als jullie zelf weekend hebben…

Bijkletsen

Allereerst is het weekend eigenlijk de enige periode waarin ik tijd heb om bij te kletsen met vrienden. Doordeweeks kom ik hier gewoon niet aan toe. Doordat ik fulltime werk, mijn huis schoon moet houden en voor mijzelf moet koken. Gelukkig heb ik hier dus in het weekend wel tijd voor. Een van de dingen die ik in het weekend het liefste doe is daarom uitgebreid eten met vrienden. Het maakt mij niet uit of het ontbijt, lunch of diner is; als er maar lekker tussendoor gekletst kan worden. En ook maakt het mij niet uit of dit in een restaurant is of gewoon bij iemand thuis. Soms is bij iemand thuis juist fijner omdat je dan alle tijd hebt en het zo laat kunt maken als je wil!

Ontspannen

Daarnaast is het weekend voor mij de tijd om te ontspannen. Zoals ik al zei werk ik fulltime en krijg ik dus ook weinig ontspanning doordeweeks. De dingen die ik doe om te ontspannen in het weekend zijn heel verschillend. De ene keer ga ik naar de spa, de andere keer sluit ik mezelf op in mijn huis met een goed boek. Of ik ga een lange strandwandeling maken (zonder telefoon) zodat mijn hoofd even helemaal lekker leeg wordt. Sinds kort heb ik ook Salvia ontdekt. Dit is een plant die je kunt roken waar je van gaat hallucineren. Ik denk niet dat dit voor iedereen weggelegd is, maar als je van fantaseren en je hoofd leeg maken houdt zou je dit zeker een keer kunnen proberen.

Losgaan

Tot slot vind ik het belangrijk dat ik een avondje los moet kunnen gaan in het weekend. Ook dit zorgt ervoor dat je je even niet aan werk en je andere verplichtingen hoeft te denken. Ik hou er daarom van om naar barretjes of clubs te gaan. En in de zomer vind ik festivals ook ideaal! Eigenlijk vind ik dit nog fijner dan clubs omdat je buitenlucht krijgt en ook nog op tijd in je bed ligt. Dan verspil je tenminste je zondag niet aan een kater hebben en uitslapen. Maar ook als het winter is en er geen festivals zijn, ga ik sowieso altijd wel een avond stappen. Lekker dansen en sjansen tot in de vroege uurtjes!

Geef een reactie