Je tuin een opknapbeurt geven in de zomervakantie

Heb jij in de vakantie veel vrije tijd en weet je niet goed wat je in deze weken moet doen? Dan is dit een mooi moment om je tuin eens onderhanden te nemen. Als je dit aan het begin van de zomer doet, heb je hier ook nog eens profijt van in de rest van de vakantie. Maar wat kun je allemaal doen met je tuin en waar begin je? In deze blog lees je een plan van aanpak om je tuin om te toveren tot een paradijsje.

Verwijder al het onkruid

Voordat je je allerlei leuke plantjes en decoratie in je tuin plaatst, is het een goed idee om eerst al het onkruid weg te halen. Zo kan je daarna beginnen met een schone lei. Dit is misschien niet het leukste klusje, maar het moet wel gebeuren. Zet een leuk muziekje op en ga in het zonnetje aan de slag. Desnoods kun je je vrienden inschakelen om je hierbij te helpen, dat maakt het natuurlijk nog leuker. Verwijder niet alleen het onkruid tussen de planten, maar haal ook alles weg tussen de stenen in je tuin. Neem tijdens dit klusje ook meteen alle dode planten en struiken weg. Je zult zien dat dit je tuin er hierna veel netter en schoner uitziet. 

Plant nieuw groen

Blijven er na het onkruid verwijderen een aantal lege plekken over? Of vind je je tuin nog net iets te kaal? Dan is het nu tijd om nieuwe planten en struiken in je tuin planten. Met het planten van nieuw groen, kun je je tuin een hele nieuwe look geven. Je kunt ervoor kiezen om alles groen te houden, of juist veel kleur toe te voegen aan je tuin. Kleur voeg je toe door planten met veel bloemen of fruitplanten te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie rozenstruik of frambozenplant.

Leuke extraatjes

Er is nog zoveel meer dat je kunt toevoegen aan je tuin om het om te toveren tot een echt paradijsje. In de zomer is het bijvoorbeeld heerlijk om een lekkere loungeset of ligstoelen in je tuin te hebben staan. Iets dat ik zelf aan mijn tuin heb toegevoegd, is een blokhut. Blokhutten geven een Scandinavische look aan je tuin en zijn bovendien ook nog eens heel handig. Hier kun je bijvoorbeeld alle kussens van je loungeset in opslaan om ze te beschermen tegen de regen. Andere dingen die je kunt toevoegen aan je tuin, zijn een BBQ, nieuwe mooie tuintafel of leuke verlichting.

Geef een reactie