De sleur slaat toe, wat nu?

Zonder dat we het doorhebben glipt het naar binnen en wanneer het te laat is slaat het toe: verveling, voorspelbaarheid, de bekende sleur. Voor de één een kwelling, voor de ander het perfecte moment om creatief te worden. Maar op ideeën komen is soms heel lastig wanneer je niet weet wat je moet doen. Bovendien is het niet vanzelfsprekend om meteen in actie te komen wanneer je je verveelt. Eerst ga je waarschijnlijk zoeken naar kleine dingen om te doen zoals de afwas of de tuin die je al te lang niet meer hebt onderhouden. En wanneer dat gebeurd is, en er is nog steeds hetzelfde gevoel, dan is het moment aangebroken om het wat groter aan te pakken, om iets spannends te gaan doen en iets nieuws te verzinnen. Hier zijn een paar leuke en creatieve voorbeelden om de verveling te lijf te gaan.

Verbouwen

Misschien dit de tijd om aan de slag te gaan in je huis. Je kunt bij jezelf nagaan zijn er niet dingen die ik altijd al heb willen doen of iets wat jij droomt te hebben in je huis. Extra ruimte bijvoorbeeld of een open keuken, een nieuwe keuken kan ook. Wanneer je genoeg tijd hebt is het gevoel van verveling de ultieme motivatie om en wat groter avontuur binnenshuis aan te gaan. Je kunt een container huren, een plan maken en aan de slag gaan. Wanneer het af is kun je er extra van genieten. Je moet natuurlijk niet overhaaste plannen maken maar het is niet verkeerd om af en toe een goede gok te wagen.

Word creatief!

Creativiteit wordt gaandeweg in je leven ergens een beetje de kop in gedrukt. De sleur van het werken en de structuur van de dagen blijft al snel een beetje kleven in de manier waarop je je leven leidt. Het klinkt misschien makkelijker dan het is, maar het kan heel gezond zijn om even iets te gaan doen wat totaal uit je comfortzone ligt, zoals schilderen. Het leuke van creativiteit is dat je het kunt delen met anderen! Dus je kunt ook een paar middagen organiseren waarin je dit gaat doen. En als het uiteindelijk echt niet in je straatje lag, heb je alsnog een leuke middag gehad.

Geef jezelf de ruimte

Maar het allerbelangrijkste is: Weet dat de sleur, de verveling niet het ergste is dat je kan overkomen. Iedereen probeert altijd wanhopig de lege gaten op te vullen terwijl de leegte soms juist heel gezond is!

 

Geef een reactie