Zo gaat de batterij van jouw MacBook langer mee

Als je een MacBook hebt, dan wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mee gaat. Een MacBook kopen is tenslotte een vrij grote investering. Er zijn manieren waarop je goed voor de batterij van je MacBook kunt zorgen, zodat deze langer mee gaat. Maar mocht de batterij uiteindelijk toch aan het einde van zijn Latijn zijn, dan kun je de levensduur van je MacBook gelukkig altijd nog verlengen met de macbook batterij vervangen. Maar tot je zover bent, zijn er hier manieren waarop de huidige batterij van je MacBook nog een tijdje meegaat.

Temperatuur

De batterij van een MacBook is gevoelig voor temperatuurswisselingen. Je MacBook batterij is het meest tevreden bij een temperatuur tussen de 10 en 35 graden celsius. Er onder of erboven kan de batterij flink beschadigen. Daarom is het ook belangrijk om je MacBook niet in de knallende zon te houden. Zo raakt hij snel oververhit en dat kan flink aan de levensduur van je MacBook en batterij knagen. Uiteraard wil je de MacBook ook niet onder de 10 graden houden, dus ook in de winter houd je je MacBook liever binnenshuis. De meest comfortabele temperatuur voor je MacBook batterij ligt rond de 22 graden. Als je ervoor zorgt dat de omgevingstemperatuur voor jouw MacBook niet teveel onder of boven dit gemiddelde schommelt, zal je batterij een stuk langer mee gaan.

Opladen

Hoe je je MacBook oplaadt heeft ook veel invloed op de levensduur van de batterij. Als je je MacBook voor het eerst oplaadt, dan is het goed om hem volledig op te laden tot hij 100% vol is. Daarna is het belangrijk dat de elektronen in de batterij regelmatig in beweging zijn. Dit kun je doen door de laptop bijvoorbeeld overdag te gebruiken en 's avonds als hij (bijna) leeg is aan de stroom te leggen. Het is niet aan te raden om de MacBook de hele dag door aan de stroom te houden terwijl je hem gebruikt. Doe je dit wel, dan is het goed om de MacBook eens per maand volledig leeg te laten lopen en vervolgens weer volledig op te laden.

MacBook opbergen voor langere tijd

Ga je je MacBook langer dan 6 maanden niet gebruiken? Bijvoorbeeld omdat je een lange tijd op reis gaat en je MacBook liever niet mee neemt? Dan is het verstandig om hem tot 50% op te laden en dan uit te zetten en op te bergen. Als je de MacBook opbergt met een volledig ontladen batterij, kan er een chemische reactie ontstaan waardoor je batterij daarna niet meer opgeladen kan worden. Ook een batterij die volledig opgeladen is en dan wordt opgeborgen voor langere tijd, kan de levensduur van de batterij aantasten. 50% is dus een mooi percentage!

Geef een antwoord