De ideale oplossing voor goedkoop transport over zee

In het dagelijks leven zien we ze overal om ons heen, maar slaan we er eigenlijk weinig acht op. Containers worden voor allerlei doeleinden gebracht en dat gaat soms veel verder dan het vervoeren van grote ladingen goederen. Zo zijn er woningen die gemaakt zijn van containers en er bestaan zelfs complete container zwembaden, inclusief met glazen inkijk mogelijkheden. Maar het voornaamste doel van de container is en blijft het vervoer van goederen. En wie goederen over lange afstanden wil vervoeren, bijvoorbeeld naar Azië of Amerika, zal hiervoor een zeecontainer gebruiken.

Zeecontainers zijn een unieke uitvinding

Containers bestaan sinds het begin van de 20e eeuw, maar er ging zo'n 30 jaar overheen voordat ze echt wereldwijd gebruikte werden. Pas in 1959 werd het eerste containerschip te water gelaten en daarmee werden de eerste containers vol met goederen verscheept. Inmiddels zijn zeecontainers een onmisbare schakel in het transport van goederen over zowel land, per vrachtauto of trein als per water, via containerschepen. Wereldwijd zijn er afspraken gemaakt over de omvang en afmetingen van deze containers, zodat ze overal op dezelfde manier gebruikt kunnen worden. Deze standaarden maakt het mogelijk dat een container snel van het ene schip overgezet kan worden op een ander schip of dat lading snel op vrachtauto’s kan worden geladen.

Wie goederen van de ene naar de andere kant van de wereld wilt vervoeren en daarbij een zeecontainer wil gebruiken, heeft twee opties. Je kunt een bedrijf inhuren die de goederen verscheept en beschikt over goederen of je koopt een eigen container. Hierbij kun je ervoor kiezen een nieuwe container te kopen of een tweedehands zeecontainer te kopen.

Waarop letten bij het aanschaffen van een zeecontainer.

Nu zul je niet dagelijks een zeecontainer kopen en is het dan ook niet verwonderlijk dat mensen die een zeecontainer kopen, vaak geen idee hebben waar ze precies op moeten letten. Het belangrijkste bij een zeecontainer is het doel waarvoor je de container gebruikt. Wil je voedingsmiddelen verschepen, dan kan het bijvoorbeeld zijn dat de container moet zijn uitgerust met een koelsysteem. Daarnaast is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat de zeecontainer een CSC keurmerk hebt. Dit keurmerk geldt wereldwijd en containers die niet zijn voorzien van dit keurmerk mogen niet gebruikt worden om op containerschepen te laden. Verder let je er natuurlijk op dat je niet teveel betaalt voor de container. Overweeg of je een nieuwe container nodig hebt of op de prijs kunt besparen door een tweedehands zeecontainer te kopen. 

 

Geef een reactie