Tips voor wanneer je gaat verhuizen

Je hele leven inpakken en naar een andere plek verhuizen hoeft zeker niet een rampzalige onderneming te zijn wanneer je goed voorbereid van start gaat. Om je leven gemakkelijk te maken geven we je graag een aantal tips mee die ervoor gaan zorgen dat je volledig ontspannen over kunt gaan naar jouw nieuwe thuis.

1. Weg met alle overbodige spullen

Het kan voor veel mensen nogal een overweldigend iets zijn om al hun bezittingen in dozen en tassen te stoppen. Maak het jezelf daarom gemakkelijk door zoveel mogelijk te besparen op ‘rommel’. Daarom geven we je graag als tip mee om alle spullen die niet meer gebruikt worden simpelweg weg te gooien. Hierdoor hoef je minder spullen in te pakken en kun je zonder rommel beginnen aan een schone lei.

2. Laat je helpen door een verhuisbedrijf

Woon je bijvoorbeeld in Den Haag en ga je verhuizen? Laat je dan helpen voor een verhuisbedrijf Den Haag. Zij kunnen je het zware werk uit handen nemen waardoor jij tijd en energie overhoudt om je bezig te houden met andere belangrijke zaken. Daarnaast zullen de gemiddelde kosten verhuisbedrijf een stuk lager zijn wanneer je kiest voor een lokale partij, aangezien de transportkosten dan veelal lager uit zullen vallen. Zorg er overigens wel voor dat je op tijd afspraken maakt met deze externe partijen, aangezien je wil voorkomen dat ze volgeboekt zijn.

3. Kies het juiste formaat dozen

Wanneer je je spullen aan het inpakken bent om te gaan verhuizen dan is een veelvoorkomend probleem dat het verkeerde formaat doos wordt gekozen. Jouw leven en die van het verhuisbedrijf wordt een stuk gemakkelijker wanneer je hierin de juiste keuze maakt. Graag geven we je de volgende tips mee: 

wanneer je boeken of andere zware voorwerpen inpakt om te verhuizen verpak ze dan in kleine dozen. Lichtere spullen zoals beddengoed en kussen kunnen prima in grotere dozen verpakt worden, aangezien die niet zwaar zijn.  Daarnaast zijn grote dozen vol met zware spullen een veelgehoorde klacht van professionele verhuizers. Ze maken het werk niet alleen moeilijker, maar hebben ook een grotere kans om te breken.

4. Zware spullen onderop

Zorg er te allen tijde voor dat je zware spullen onderop in de dozen stopt, hierdoor voorkom je schade. Daar bovenop kun je eventueel nog lichtere spullen kwijt. Laat daarnaast geen lege plekken achter, om te voorkomen dat het gaat schuiven tijdens de rit naar jouw nieuwe thuis. Heb je na het lezen van deze tips nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Geef een reactie