Neefje

Afgelopen zomer is mijn oudste nicht bevallen van haar eerste zoontje. De hele familie was erg blij. Dit was het eerste kleinkind voor mijn oma. Ze straalde van geluk toen ze Joost in haar armen had. Hij had echt de ogen van onze oma. Die mooie helderblauwe ogen met de kleine groene rand eromheen. Ik ben na mijn vakantie ook zo snel mogelijk op bezoek gegaan. Toen ik het bericht kreeg dat Johan was geboren was ik op vakantie. Ik was toen in Costa Rica. Hier vond ik een heel schattig shirtje met allemaal aapjes erop. Deze heb ik direct gekocht. Bij de kraamvisite had ik deze mooi ingepakt en cadeau gegeven. Hij paste het precies en het stond heel leuk.

 

Oppassen

De tweede keer dat ik Joost zag was bij ons familieweekend. Dit weekend hadden we een huis gehuurd op de Veluwe. Dit doen we ieder jaar rond de verjaardag van mijn oma. Dit jaar is ze 83 geworden. We gingen dus weer met de hele familie een gezellig weekend weg. Tot mijn vreugde ging Joost ook mee. Ik vind het heerlijk om een heel weekend met hem te spelen. Hij kan nu al zelf rechtop zitten en maakt geluidjes als communicatie. We zijn dat weekend veel de natuur in gegaan. We gingen wandelen en hutten bouwen. Mijn nicht was heel blij dat ik het zo leuk had met Joost. Zij was blij om even het gevoel te hebben dat ze ook dingen voor zichzelf kon doen. Zo liep ik soms een ommetje met de kinderwagen terwijl zij even een spelletje kon spelen met andere.

 

 

Tekenen

In de avond als Joost op bed lag gingen we met zijn alle dineren. Dit waren zeer uitgebreide maaltijden waarvoor mijn tantes lang in de keuken hadden gestaan. Vooraf hadden we garnalencocktail met salade. Als hoofdgerecht een groot stuk hert in een jachtschotel. Mijn tante had er een heerlijke rode wijn bij uitgekozen. Na afloop van het eten kwam mijn neef met een goed idee. Hij stelde voor om een raadspel te doen. We schreven allerlei woorden op kleine briefjes en stopte deze in een hoge hoed. Vervolgens maakte we teams, om beurten moesten we een woord op het stoepbord tekenen en uitbeelden. Het was een hilarisch spel. Ik weet nog heel goed dat mijn oom probeerde om een racefiets te tekenen maar dat het eigenlijk alleen maar op een kinderwagen leek. Dit was een van de leukste avonden van de afgelopen maanden en ik heb zeer genoten van de familietijd samen.

Geef een reactie