Een lange afstand relatie overleven

De liefde, het mooiste wat er is. Onze romantische relaties zijn een van de belangrijkste bronnen van geluk in het leven. Maar wanneer je geliefde een aantal landen verderop woont kan het ook tot veel verdriet leiden. Voor de pandemie begon en alle grenzen dicht gingen, reisden we de hele wereld over. Meer dan ooit tevoren kwamen we mensen tegen uit andere landen, andere culturen. Het is dan ook logisch dat ook meer mensen verliefd werden tijdens deze reizen en relaties begonnen met mensen uit andere landen. Heel romantisch natuurlijk maar een stuk lastiger wanneer je allebei weer terug bent in eigen land. Dan beland je in wat we kennen als een lange afstand relatie. In dit artikel bespreken we een aantal tips en tricks om een lange afstand relatie te overleven.

Heb een eindplan

Een van de belangrijkste dingen tijdens een lange afstand relatie is dat je weet dat het niet voor altijd zal zijn. Als de relatie echt een toekomst wil hebben dan zul je een plan moeten bedenken om uiteindelijk op dezelfde plek te wonen. Dit betekent dat een van de twee zal moeten verhuizen. Het is belangrijk hier openlijk over te communiceren en dat er bereidheid is om dit ook echt te doen. Een andere optie is om allebei te verhuizen en op een derde plek een nieuwe start te maken. Er moet dus in ieder geval een eindplan zijn om bij elkaar te komen.

Videobellen

Lange afstand relaties zijn in ieder geval al een stuk gemakkelijker dan vroeger aangezien we tegenwoordig kunnen videobellen. Het is ontzettend fijn om je partner in ieder geval dagelijks te kunnen zien. Maar verlies je niet hierin. Als je elkaar ontzettend mist kan het verleidelijk zijn om urenlang te bellen dagelijks. Maar probeer ook gewoon je eigen leven te blijven leiden. Spreek af met vrienden en/of vriendinnen en doe leuke dingen.

Cadeaupakket sturen

Het is natuurlijk ontzettend leuk om te laten zien dat je aan de ander denkt. Tijdens de lange afstand relatie nu en dan een cadeaupakket sturen. Je hoeft geen duur cadeau te kopen en dat op te sturen. Het is veel leuker om een geschenkverpakking te kopen en die zelf te vullen met allemaal leuke dingetjes. Denk bijvoorbeeld aan snacks en/of een knuffel. Een lange afstand relatie is niet gemakkelijk maar door verschillende manieren te vinden om de relatie leuk te maken kun je het toch volhouden tot je weer bij elkaar bent.

Geef een reactie