Nog even die winter door

Velen van ons kijken alweer reikhalzend uit naar de zomer. Nu de feestdagen van december voorbij zijn, zijn de meeste van ons die lange, donkere winterdagen wel weer zat. Straks kunnen we weer allemaal leuke dingen buiten gaan doen. Al was het maar even lekker buiten in de zon zitten, het strand op of naar het bos. Sommigen denken aan vakanties in het buitenland of aan hele dagen achter de barbecue. Maar zover is het nog niet: we moeten nog even de winter door. En in die winter heeft het lichaam het soms zwaar te verduren. Het kan dan wel eens helpen het lichaam wat te ondersteunen met wat extra vitamines. Denk bijvoorbeeld aan een magnesium supplement. Of je kunt zink kopen om je lichaam wat extra te ondersteunen. Maar wat doen deze vitaminen precies?

Magnesium is een mineraal

Het mineraal magnesium is nodig voor de vorming van botten en spieren. Jammer genoeg maakt het lichaam dit mineraal niet zelf aan en dus moeten we dat volledig uit onze voeding halen of uit een magnesium supplement. Voeding waarin magnesium zit is rauwe cacao, roggebrood, avocado, donkergroene bladgroente, ongebrande noten, zilvervliesrijst, hennepzaad, zeewier, kelp, komijnzaad, sesamzaad, havermout en kikkererwten. Laten we eerlijk zijn, dat eten de meesten van ons niet elke dag. In zo’n geval kan een magnesium supplement heel handig zijn. Dit mineraal helpt dan je botten, spieren en zenuwstelsel te versterken. Ieder mens heeft een bepaalde dosis magnesium nodig. Voor vrouwen is dat 300 gram en voor mannen 350 gram per dag. Twijfel je of je via je voeding voldoende binnen krijgt dan is een supplement een goede aanvulling op je voeding.

Ook zink is essentieel

Zink is ook een mineraal, of liever een spoorelement. Het lichaam kan niet zonder. Het mineraal bevorderd de weerstand en zorgt voor een betere opname van de onmisbare vitamines B. Zink zit veel in dierlijke producten zoals zuivel, vlees en schaal- en schelpdieren. Maar ook in volkorenbrood, havermout, pitten en linzen zit veel zink. Jammer genoeg wordt zink uit deze plataardige producten wat minder goed door het lichaam opgenomen. Daarom kan een zink supplement ook een goede aanvulling zijn op de voeding. Een volwassen vrouw heeft 7 milligram nodig per dag en een man 9. Al met al kunnen diverse supplementen het lichaam net iets extra’s meegeven om die donkere en koude wintermaanden door te komen. Zo ben jij straks weer helemaal klaar voor de zomer.

Geef een reactie