Hoe kom je de koude dagen door?

Het Nederlandse winterweer is jammer genoeg nog niet voorbij. Dat weerhoudt ons niet als Nederlanders om naar buiten te gaan en een goede wandeling te maken, het liefst in de zon. Het is daarom extreem belangrijk dat je je goed warm aankleedt en het weer niet onderschat. Bekijk eerst het weerbericht goed, voordat je naar buiten gaat. Ik heb een paar tips op een rijtje gezet zodat jij de kou goed doorkomt.

Tip 1

Pak jezelf goed in. Dat is echt belangrijk. Ons lichaam is namelijk door de kou niet meer in staat om zelf genoeg warmte te produceren als je buiten bent. Draag handschoenen en een muts. Trekt de warmste jas die je hebt uit de kast. Mijn warmste jas is van Guess. Deze houdt mij goed warm omdat er speciaal wol in zit. Isoleer jezelf zo goed mogelijk. Heb je een dikke trui aan dan kan een puffer jas van moose knuckles het werk al doen. Gebruik vooral geen vaseline door vaseline te gebruiken isoleer je de huid en zorg je ervoor dat er meer vocht in je huid blijft door de kou gaat dat bevriezen en heb je meer risico op koude letsel. Als buiten ben geweest, kan het wel eens fijn zijn om een lekker bad te nemen. Je lichaam warmt lekker op en door de warmte kan je beter in slaap vallen.

Tip 2

Let extra goed op de ouderen. Ouderen hebben we het zwaar in de kou stijgt hun bloeddruk. Vergeet ook niet om goed te eten en te drinken door het eten wordt je lichaam verwarmd. Bij het verteren van eten komt warmte vrij, eten is dus belangrijk.

Tip 3

Een minder leuke bijkomstigheid, is het hebben van ijskoude handen en voeten. Veel mensen hebben in de winter last van koude handen en voeten. Door de kou stolt ons bloed sneller, waardoor de bloedcirculatie in onze handen minder vlot verloopt. Je brengt deze circulatie weer opgang door stevig in je handen te wrijven en je vingers stuk voor stuk te masseren.

Tip 4

Ga naar buiten. Je zal vast wel denken van huh? Maar ja, je lees het goed. Ondanks de kou kan het heerlijk zijn een wandeling te maken in het winterzonnetje. Wat je nodig hebt is namelijk vitamine D. het is goed voor je immuunsysteem, hersenen, spieren en botten. Daarnaast zal de zon ongetwijfeld ook een positieve invloed hebben op je humeur. Tot slot is iedere vorm van lichaamsbeweging goed voor het lichaam.

Geef een reactie